Ruippo

Lajisto: Ahven, särki, siika, kiiski

Lyhyesti: Mukavan pieni paikka, jossa ahtaus voi päästä yllättämään kaikkien könytessä samoille apajille. Vasemmassa lammessa on hyvin siikaa, vaikka se ei aina hulppeasti syökään.

10 min kisan ennätys: 1971g

Ennätykset

 

Kalapaikat: Varmin tapa täyttää virtuaalinen pata on mennä alimmalle järvelle puron suuhun. Tämä on lähes idioottivarma paikka. Toinen hyvä paikka on vasemman lammen keskivaiheet, jossa mehevät siiat odottavat ottajaansa. Alemmassa lammessa kaloja voi löytää runsaammin muualtakin.Yleisesti ottaen: vasemmassa lammessa on siikaa ja kiiskiä, alimmassa hyvin särkeä, ahventa ja kiiskiä sekä ylimmässä vähän surkean pieniä ahvenia ja paljon kiiskiä.

Taktiikka: Kannattaa vähän katsoa, kummalle lammelle menee vähemmän porukkaa ja mennä sinne. Tässä siis puhutaan kahdesta pienemmästä lammesta, suurimpaan lampeen ei kannata mennä. Jos mahdollista, siikoja kannattaa käydä ensin vikittelemässä, sillä siikaparven yhyttäjä on myös tavallisin voittaja. Jos näitä ei tunnu löytyvän enempää, niin vihaista vauhtia toiselle lammelle.

Huomioitavaa: Alimmassa lammessa on isoja särkiä; olen saanut yli 300 grammaisen ennätyssärkeni juuri täältä. Siiat ei kasva paljoa 600 grammaa suuremmiksi.

Takaisin